top of page

DİLEK AVUK
MUCİZE DANIŞMANLIK

LOGO ARKA PLAN OLMAYAN.png
indiri-shape logo_edited.jpg

 KURUMSAL DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

KURUMSAL DANIŞMANLIK


Şirketler ya da çeşitli kurumlar, bir mekanizmaya ve sisteme sahiptirler. Bir kurumda iş ve görevler, personeller, hedefler, işlevsellik, uyum, iletişim, yönetim ve koordinasyon gibi kavramlar bu sistemi ve mekanizmayı oluşturan parçalardan bazılarıdır. Zaman zaman bu mekanizmada aksaklıklar olabilmekte ve kurum adına bu problemleri çözmek ya da mevcut verimin, işlevselliğin, düzenlemelerin kalitesini artırmak için dışarıdan kurumsal danışmanlık hizmeti alınmaktadır. Kurumsal danışmanlık hizmeti, ilgili kurumun sistemine ve mekanizmasına dışarıdan bakmanın avantajını kullanarak geliştirilebilecek alanları incelemeyi, sorunları tespit etmeyi, personellerin iletişim, iş doyumu, performans ve stres yönetimi gibi psikolojik süreçlere de müdahale etmeyi kapsar.
Kurumsal danışmanlık hizmetimizin amacı kurumun veya şirketin ve çalışanlarının sorunlarının tespiti, çözümü ve doğru yöntemlerle neyin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili konuları kapsamaktadır. Bu sorunların tespiti ve çözümü ile kurum ya da şirket içerisindeki işleyişin etkin ve verimli hale getirilerek şirketin çok daha işler hale gelmesini sağlamaktayız.


Kurumsal Danışmanlık Neden Önemlidir?


Kurumlar çeşitli birimlerden ve departmanlardan oluşurlar. İdareciler tarafından yönetilen kurumlarda zaman zaman departmanlar arası, personeller arası ya da yöneticilerden kaynaklı aksaklıklar meydana gelebilir. Kurumsal danışmanlık hizmeti sayesinde işlevsellik arttırılır, departmanlar arası koordinasyon düzenlenir, personeller arası uyum arttırılır ve yönetimsel aksaklıklar ortadan kaldırılır. Böylelikle danışmanlık hizmeti, işin maliyetini düşürmede, zaman ve enerji tasarrufunda, doğru hedefler belirleme ve bunlara erişmede önemli artılar sağlar. Kurum kültürüne uyumda zorlanan personel kendisini değerli hissederken performans ve kurumsal aidiyet artar ve verimli çalışmasının önündeki engeller azalır.
Şirketler zamanla sektörlerinin getirdiği yeniliklere ve bulundukları süreçlere gerek kurum ve personel açısından uyum sağlamakta zorlanabilir. Kurumsal danışmanlık hizmeti yeniliklere ve farklı süreçlere adaptasyonu gerek kurumsal gerekse bireysel olarak kolaylaştırmayı hedefleyerek kurumun ve personelin yeni olaylar ve durumlar karşısında bocalama ya da karışıklık yaşama riskini en aza indirmektedir. Hayatımıza beklenmedik şekilde giren ve kalıcı bir yer edinerek bizi uyum sağlamaya mecbur bırakan Covid-19 salgını da bu durumlara örnek olarak verilebilir. Deprem, salgın gibi beklenmedik durumların personel psikolojisi üzerindeki etkisini tespit etmek ve şartları iyileştirmek için kurumsal danışmanlık almak, şirket ya da kurumun durumdan en az etkilenmesini sağlar. Kurumsal danışmanlık hizmeti dahilinde uzman meslek elemanlarının kurum personeline stresle başa çıkma, iletişim becerileri, motivasyon vb. konularda danışmanlık yapması, personelin iş doyumu ve çalışma şevkini arttırmakla beraber, kendisini daha iyi tanıması ve geliştirmesini, çalışanlar arasında ekip çalışmasına yönelik takım ruhunu oluşturması açısından da son derece önemlidir.
OECD verileri, bize psikolojik bir sebebe bağlı olarak işe gelinmeyen gün sayısının fizyolojik bir hastalık ve yaralanma durumuna göre daha fazla olduğunu söylemektedir.


Hangi Durumlarda Kurumsal Danışmanlık Alınabilir?

 


İnsan Kaynakları ve İletişim Yönetimi:


Şirket ya da kurumların yapısı gereği karmaşık sistemi içerisinde yer alan personeller ve farklı departmanlar arasında zaman zaman iletişim problemlerinden kaynaklı aksaklıklar, kopukluklar meydana gelebilir ve ekip ruhu kaybolabilir. Kuruma ya da şirkete yeni bir personel alınacağı zaman eksik olan pozisyonun niteliklerinin gerçekçi tespit edilmesi ya da başvuranın kişinin pozisyona uygun kabiliyetleri ve bireysel özelliklerinin doğru analiz edilmesi gerekir.
İş Akışı, Koordinasyon ve Kontrol Mekanizmaları:
                Kimi durumlarda iş yerindeki ya da ofisteki görev dağılımı doğru yapılmamış olabilir. Bu gibi durumlarda belirli bir işin gereğinden fazla sorumlusu varken bir başka işe atanmış hiçbir personel olmaz. Aynı şekilde departmanlar arasında da görev ve sorumluluk paylaşımı konusunda uyumsuzluk meydana gelebilir. Örneğin; Personeller yeteneklerine uygun bir göreve sahip olmaz ya da yaptıkları iş dahilindeki kişisel gelişimlerini planlayamazlar.


Mobbing:


                Kurumsal oluşumlarda ve şirketlerde denetim ve idare için çeşitli hiyerarşiler ve ast/üst ilişkileri bulunur. Zaman zaman hiyerarşide üstte yer alan çalışanlar, konumundan faydalanarak alt pozisyonda çalışan kişiye yıldırma, zorbalık vb. gibi istenmeyen davranışlarda bulunabilir. Bu psikolojik şiddete “mobbing” adı verilmektedir. Bu durumlarda mobbinge maruz kalan personelin iş doyumu, memnuniyeti ve performansı düşerken stres ve kaygı gibi olumsuz psikolojik unsurlarda artış olabilir.
Stres, İş doyumu, Performans Takibi ve Memnuniyet gibi Psikolojik Unsurlar:
                Gerek kurum içi yaşanan olaylardan ve durumlardan gerekse personellerin kişisel yaşamlarından kaynaklı olarak bazen çalışanlar yüksek stres seviyesi, düşük iş doyumu ve memnuniyetsizlik yaşayabilirler. Bu durum kişinin performansı düşürmekle beraber yapılan görevin ekonomik ve zamansal maliyetini arttırabilir.
Şirket veya Kurumun Organizasyonel Yapısı:
                Şirketler ve kurumlar iyi düzenlenmesi gereken işlevsel mekanizmalara sahiptirler. Bu mekanizmalarda görev dağılımı, dağılımlar arasındaki ilişkiler, faaliyetlerin organize edilmesi, yetki sınırlılıkları ve bilgi akışları gibi konularda sorunlar yaşanabilir.
 
 
Kısa, Orta ve Uzun Vadeli Planlama:


                Gerek kurum hedefleri için gerekse personellerin bireysel hedefleri için planlamalar çok önemlidir. Kurum ve çalışan planlarının paralellik göstermesi beklenmektedir. Bundan dolayı kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarda yaşanan problemlerin çözümü kurumlara büyük artılar sağlamaktadır.
Şirket ve kurum danışmanlığı hizmetlerimizde ilk yaptığımız işlem şirket hakkında olabildiğince bilgi toplamaktır. Şirket bünyesinde çalışan ne kadar insan varsa hepsi ile görüşülür. Bu görüşmeler yöneticisinden çaycısına kadar uzanır. Herkesi konuşulanlar gizli kalmak kaydıyla dinledikten sonra genel sorunlar listelenir ve önem sırasına göre derecelendirilir. Daha sonra bu sorunlara çözüm bulmak için yapılması gereken bir eylem planı hazırlanır. Bu eylem planı adım adım hayata geçirilerek şirketin ya da kurumun yapması gerekenler ve yapmaması gerekenler nedenleri ile açıklanır. Doğru yöntem ve tekniklerle çok daha amacına uygun, çok daha tasarruflu ve verimli adımların atılması sağlanır.
Tüm bunların neticesinde kurum ya da şirket çalışanları ve yöneticileri neyin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili kapsamlı ve bilimsel bilgi sahibi olurlar. Gerek birbirleriyle olan iletişimlerinde gerek iş yapma ve işi geliştirme olanaklarıyla şirketi hep birlikte çok daha ileriye taşımak için yapılması gereken her şey hakkında artık bilgi sahibi ve bilinçli hale gelmiş olarak hareket etmektedirler. Yöneticiler nasıl yönetmesi ve nasıl yönetmemesi gerektiğini biliyor, çalışanlar neyi nasıl yapmaları ve işlerine karşı nasıl hareket etmeleri gerektiklerini ve hem kendilerinin çok daha iyi yerlerde olması hem de şirketin çok daha büyüyerek çalışanlarını da büyüteceğinin farkına varıyorlar.
Bu nedenle gerek kurum ve şirket danışmanlığı gerekse yöneticilik ve personel danışmanlığı hizmetlerimiz şirketlerin gelecekleri hakkında birçok faydalı bilgiye ve doğru yöntemlere ulaşmalarını mümkün kılmaktadır.

 


Kurumsal Danışmalık Kapsamında Verilen Hizmetler:


Kurum İçi İletişim
Kurum içi iletişim birçok kurum ya da şirketin önemsemediği ama kurumun işleyişi için en önemli konulardan biridir. Kurum içi sağlıklı iletişim ve iletişimin nasıl olması gerektiği konuları hem yöneticiler hem de çalışanlar için oldukça önemli ve fark yaratan bir olgudur. Şirket çalışanları özellikle de yöneticiler sağlıklı ve doğru iletişimi uyguladıkları anda şirket içindeki problemlerin birçoğu kendiliğinden çözülmektedir. Bu durum şirketin huzurlu ve keyifli bir çalışma ortamı haline gelmesine, işlerin çok daha hızlı ve verimli yürümesine fayda sağlamaktadır. Günümüzde birçok şirket çalışanları patronlarından, patronlar da çalışanlarından şikâyet etmektedir. Bunun en büyük ve hatta tek sebebi şirket içi iletişimsizlik ya da yanlış iletişimdir. Patronlar ne istediğini düzgün bir şekilde çalışanlarına aktarabilse, çalışanlar da patronlarının istediği şeylerin nasıl ve ne derece mümkün olup hangi şekilde yapabileceklerini sağlıklı bir iletişimle anlatabilse her iki taraf için de bir orta yol bulunacak ve işler her iki taraf gözetilerek sağlıklı yürüyecektir.
Birçok şirket doğru bildiği yanlışlarla faaliyetlerini yürütmeye çalışmaktadır. Özellikle kurum içi iletişimde çalışanların birbirleriyle iletişimi, yöneticilerin diğer yöneticilerle iletişimi ve çalışanların yöneticilerle yöneticilerin de çalışanlarla olan iletişimi doğru bir şekilde yürütüldüğü takdirde şirket büyük bir atılım gerçekleştirebilmekte ve büyüyebilmektedir. Bu durum çalışanların performansından tutun da problemlerin çözümü, personelin motivasyonu, iş yerindeki stresin azalması, çalışanların ve yöneticilerin memnuniyetinin artması, iş birliği ve ekip çalışmasının gelişmesi, aidiyet duygusunun oluşması, etkili ve doğru kararların alınması, yaratıcılık ve gelişimin sağlanmasına kadar birçok konuda son derece büyük katkılar sağlamaktadır. Kurum içinde doğru iletişim oluştuğu an kurum baştan başa büyük bir değişim ve büyümeye gitmektedir. Aynı şekilde kurum çalışanları ve yöneticiler de son derece mutlu ve keyifli bir çalışma ortamında harikalar yaratabilmektedirler.
Tüm bu faydalar göz önüne alındığında kurum içi iletişimin şirket için belki de en önemli unsur olduğunu anlamak zor olmayacaktır. Şirketin geleceği ve istikrarı ancak kurum içi iletişim doğru sağlanabilirse mümkündür. Bu nedenle şirket sahiplerinin göz ardı etmemesi gereken bir konudur. Verdiğimiz bu hizmetimizle şirket çalışanları doğru iletişimin nasıl olması gerektiği, doğru ve sağlıklı iletişim teknikleri, iletişimde doğru ve yanlışlar, neyin nasıl ifade edilmesi gerektiği gibi birçok konuda bilinçlenmektedirler.

 


Performans Motivasyon ve Aidiyet Sorunları:


Performans, motivasyon ve aidiyet kavramları tamamen birbirine bağlı ve iç içe kavramlardır. Bir personelin çalıştığı kuruma karşı duyduğu aidiyet çalışanın kendini tüm gücüyle işine vermesini ve şirketine faydalı olma isteğini canlı tutar. İş motivasyonu sürekli yüksek olan personelin performansı da aynı derecede yüksektir. Bu durumu sürekli kılmak için personelin beklentileri ve istekleri önemsenmelidir. İşiyle ilgili karşılaştığı problemler hızlı bir şekilde çözülmeli, psikolojik ve sosyoekonomik açıdan desteklenmelidir. Bu durumu her daim canlı tutmak için personel sürekli olarak takdir edilmeli, diğer personellerle ufak çaplı ve tatlı rekabet ortamı oluşturulmalıdır.
Hizmet vereceğimiz kurumlara ya da şirketlere gittiğimizde yaptığımız görüşmeler neticesinde ortaya koyulan problemleri ve bu problemlerin en hızlı ve kökten çözümü için yetkilerle görüşmeler yapmakta ve şirketin ya da kurumun çok daha iyi işlemesine katkı sağlamaktayız. Yaptığımız görüşmeler neticesinde ortaya çıkan sorunları tespit ederek bu sorunların nelere neden olduğunu ve şirkete ne gibi zararlar verdiğini ortaya koyuyor ve gerek personel gerekse yöneticiler için işlerin çok daha sağlıklı yürümesine yardımcı olmaktayız.

 


Yöneticilik Liderlik ve Kriz Yönetimi Danışmanlığı:


Yöneticilik ve liderlik kavramları sıklıkla aynı anlamda kullanılsa da bu iki karam birbirlerinden farklıdır. Yönetici bir şirketin veya kurumun belli bir bölümünün idare edilmesi ile ilgili görevlendirilmiş kişidir. Lider ise bir şirketin veya kurumun tümünde etkin rol oynayan, organizasyonun tüm üyelerinin üzerinde etki ve sahibi ve sözünü dinleten kişidir. Ancak bu etki ve söz dinletme belirli yaptırım gücüne dayanmaktan ziyade saygı ve deneyimlere dayanır. Lider, organizasyon üyelerinin tümünde belli bir saygı yaratmış, kendini sevdiren, rol model alınan ve herkesin değer verdiği kişidir.
İyi bir yönetici ekibine liderlik eder, ekibini sürekli canlı tutar ancak aynı zamanda o ekibin bir parçası olduğunu da belli eder. Ekibinin ihtiyaçlarını sürekli kontrol eder ve en kısa zamanda gidermek için yapılması gerekenleri yapar. Ekibini önemsememeye, onları köleleri veya hizmet etmek zorunda olan kişiler olarak görmeye başladığı anda yönetici ile ekip arasındaki bağ kopar. Bu bağın kopması ile arka arkaya gelen krizler kötü sonuçların ortaya çıkmasına ve işlerin aksamasına hatta yapılamaz hale gelmesine neden olmaktadır.  Bu olanlardan sonra ise o yönetici ekibine asla liderlik edemez ve ekibi tarafından lider olarak görülmez. Yaptırmak zorunda olduğu her işi tamamen yaptırım gücünü kullanarak sözünü dinletmek zorunda kalır. Ancak organizasyonun üyeleri istenilen işi hakkıyla değil yapılması gerektiği minimum düzeyde yapar ve sorumluluk almaz. Bu yöneticinin ekibi hiçbir şekilde organizasyonda etkin rol oynamaz, sorumluluk almaz ve organizasyonunu önemsemez. Yapılacak işleri yapmak için asgari düzeyde çalışır, yaptığı işlerde de fazladan hiçbir şey katmaz.
Durum böyle olunca kurum ya da şirket verimli çalışamaz hale gelir ve hedeflerine ulaşmak için gereken özveri ve çalışmayı asla istenilen seviyede yakalayamaz. Bundan dolayı yöneticiler organizasyon içerisinde kilit rol oynamaktadır. Ancak yönetici asla her şey demek değildir. Şirketin veya kurumun işleyişi için gerekli adımları atan, uyumu sağlayan ve işlerin yolunda gitmesi için çalışan bir personelden başka bir şey değildir. Yönetici yukarıda liderin özelliklerini sergilemeye başladığı anda hem personellerin gözünde hem de şirket nezdinde her şey olmaya ve yapması gereken asıl görevini yapmaya başlar.
Bizler yönetici pozisyonunda yer alan kişilerin organizasyon yönetimi, personelle diyalog ve etkili iletişim, liderlik vasfı ve özellikleri, kriz yönetimi gibi konularda danışmanlık vermekte ve yöneticinin kurum içerisinde lider olmasını ve işleri tam anlamıyla olması gerektiği gibi yürütmesini sağlamaktayız. Yöneticilerimiz bizden önce ve bizden sonra olarak ifade ettikleri bu danışma sürecinin sonunda yaptıkları işleri çok daha az enerji sarf ederek çok daha etkin ve sağlıklı yürüttüğünü ve hayatının her yönüyle tamamen değiştiğini ifade etmektedirler.

 


Planlama Toplantı ve Sunum Teknikleri:


Bir şirketin veya kurumun planlama olmadan ilerlemesi ve büyümesi düşünülemez. Planlamanın doğru yapılması yapılan plana uygun eylem planlarının düzenlenmesi ve bunun sorunsuz bir şekilde uygulanması şirketin ya da kurumun geleceğini oluşturan en önemli şeydir. Şirkette yapılan toplantıların kalitesi de aynı şekilde önemlidir. Toplantıların gereksiz yere uzatılması, amacının dışına çıkması veya çok sık yapılan toplantılar personelin çalışma motivasyonunun düşmesine neden olmaktadır.
Yalnızca şirket içi toplantıları değil müşteri toplantılarını da düşünmek gerekirse doğru ve etkili yapılan toplantılar sonuç almak açısından son derece önemlidir. Toplantının içeriğinin nasıl olması gerektiği, resim, grafikler ve yazıların insan psikolojisi ve algısı açısından nasıl düzenlenmesi gerektiği, toplantı düzeninin ve toplantı salonunun nasıl dizayn edilmesi gerektiği, toplantıda konuşmacının ses tonu, vücut dili, mimik kullanımı, toplantının süresi ve hangi zaman aralıklarında ara verilmesi gerektiği gibi birçok başlıkta toplantının incelikleri ve doğru toplantı teknikleri uygulanmalıdır. Bu tür doğru organize edilen toplantılar müşterinin ikna edilmesi ve iyi bir etki bırakmak açısından son derece önemlidir.
Tüm bunların yanı sıra toplantıda kullanılacak sunumların da iyi hazırlanmış ve amaca yönelik olması gerekmektedir. İyi bir sunumda olması gereken özellikler mutlaka çok iyi araştırılmalı ve uygulanmalıdır. Sunum toplantının en can alıcı kısmıdır. Karşıdakini etkilemek ve ikna etmenin anahtarı sunumdur. Bundan dolayı bu konularda uzman kişilerden eğitim ve destek alınması gerekmektedir.
 


Satış Odaklı İletişim Teknikleri:


Şirketlerimize ve satış birimlerinde çalışan personellere satış odaklı iletişim teknikleri danışmanlığı hizmeti vermekteyiz. İletişimin birçok yolu ve tekniği olduğu gibi amaca yönelik iletişim de daha ayrıntılı metotlarla ve tekniklerle yapılmaktadır.
Satış ayrı bir yetenek, bilgi ve tecrübe isteyen bir iştir. Herkes satış yapamadığı gibi herkes doğru satış tekniklerini uygulayarak doğru iletişimi sağlayarak satışı gerçekleştiremez. Uzun yıllar boyunca satış yapmak için çalışan insanların yıllar boyunca edindiği birikim ve tecrübeler, kiminle nasıl iletişim kurması gerektiğini yani satış odaklı doğru iletişim tekniklerini öğrenmelerini sağlamıştır. Ancak en az o insanlar kadar iyi satış yapabilmek için o kadar yıl pratik yapmak mümkün değildir. Bundan dolayı satış odaklı doğru iletişim tekniklerini öğrenmek ve bu konuda uzman birinden danışmanlık ve eğitim hizmeti almak işlerinizi ve satışlarını büyütmenin en hızlı ve kolay yoludur.

 


İnsan Kaynakları Yönetimi:


İnsan kaynakları yönetimi denilince akla ilk gelen işe alım süreçleri ve işe uygun personel seçimi gelmektedir. Ancak insan kaynakları yönetimi tümüyle personelin idaresi ve amaca uygun yönlendirilmesi süreçlerinin tümünü kapsamaktadır. Bunun içine personellerin fiziki çalışma ortamından, personelle iletişim kurma şekillerine kadar birçok şey girmektedir. Yapılacak işe en doğru personelin seçimi çok önemli olsa da istihdam edilen personelin en etkin ve verimli şekilde çalışabilmesi için birçok şeye ihtiyacı vardır. Personelin yönetilmesi ve amaca uygun yönlendirilmesi içinde pek çok şeyi barındıran uzun soluklu ve sürekli bir çaba istemektedir.
Personelin idaresi ve yönlendirilmesi ile ilgili hususta bizler şirket yöneticilerine, insan kaynakları departmanı çalışanlarına bir konuda bilgi ve eğitim vermekteyiz. Bu eğitimlerin genel başlıkları, personel motivasyonunu artırmak ve sürekli kılmak, personelin; iletişim becerilerinin geliştirilmesi, psikolojik analizi ve karakter değerlendirmesi,  stres ve düşük performansla başa çıkma yolları,  memnuniyet ve aidiyet duygularının geliştirilmesi, işbirliği ve ekip çalışmasına katılması, sorumluluk alma ve yöneticilik becerileri, yaratıcılığının ve şirkete katkısının artırılması olarak sayılabilir.
Tüm bu konularda bilgi sahibi ve bunları doğru tekniklerle uygulayan yöneticilerin ve insan kaynakları departmanı çalışanlarının şirket içindeki önemini ve oynadığı rolü az çok tahmin etmek hiç de zor değildir. Tüm bunları uygulayan bir şirket adeta bir saat gibi işler ve büyümeye devam eder. Bundan dolayı insan kaynakları yönetimi hizmetimiz şirketlerin bugünü ve yarını için hayati önem arz etmektedir.

 


Çalışan Danışmanlığı:


Çalışan danışmanlığı hizmetimizde şirket çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, çalışanlara belirli konularda eğitim verilerek kendini geliştirmesi sağlanmaktadır. Bunun yanında yönetici konumunda bulunan çalışanlara ise personelin motivasyonunun artırılması, performans yükseltmek için yapılması gerekenler, personelin idaresi gibi konular başta olmak üzere birçok konuda kendilerini bilgilendirmekteyiz.
Bu hizmetimizde kurum çalışanlarının sorunlarının tespitini ve tedavisini gerçekleştirerek kurumuna çok daha bağlı olmasını, kurumuna fayda sağlayacak en üst düzeyde katkı sağlamasını mümkün kılmaktayız. Bu sorunlar işle ilgili olsun, özel hayatla ilgili olsun ya da ailevi problemler olsun hiç fark etmeksizin insanın işine yansımaktadır. Bu sorunlardan herhangi birini yaşayan personel işine yeterince odaklanamaz ve verimli bir şekilde işyerine katkı sağlayamaz. Bu durum personelin işyerindeki pozisyonuna ve görevine göre çok daha önemli hale gelebilmektedir. Bu nedenle çalışan danışmanlığı hizmetimizde bu tür sorunlara çözüm bularak işlerin daha iyi yürütülmesini sağlamaktayız.
Ayrıca kurum çalışanlarının psikolojik analizlerini gerçekleştirerek şirketlere pozisyona uygun personel istihdamında son derece kritik bilgiler vererek işe en uygun ve en doğru personel seçmelerini mümkün kılmaktayız. Yaptığımız analizlerle personelin psikolojik durumu, yetenekleri, düşünce tarzı, iyi ve kötü olduğu alanlar, işine verdiği değer, çalıştığı kuruma karşı duyduğu aidiyet, iletişim becerileri, liderlik vasfı, yaratıcılık ve performans değerlendirmesi gibi birçok başlıkta detaylı bir rapor sunmakta ve personelin karakteristik özelliklerini işyeri sahiplerinin bilgisine sunmaktayız.

 


Sosyal Sorumluluk Projeleri Danışmanlığı:


Sosyal sorumluluk projeleri hiç şüphesiz toplum için yapılan çok önemli işlerdir. Ancak bu projelerin hazırlanması ve uygulanması sürecinde uzmanlardan bilgi alınmadığı takdirde birçok sıkıntılı duruma neden olabilmektedir. Sosyal sorumluluk projesinin kapsadığı kesim ile ilgili yeterli bilgi sahibi olunmadan projenin sağlıklı yürütülmesi ve amaçlarına ulaşması oldukça zordur. İşte bizler de bu projelerde danışmanlık hizmeti vererek maksimum verim alınabilmesi için tüm bilgi ve tecrübemizi proje yöneticilerine aktarmaktayız.
                 Projenin kapsadığı kesime ve amacına uygun yürütülmesine dair yaptığımız çalışmalarla birçok başlık ve konuda doğru ve sağlıklı bilgileri proje yöneticilerine aktarmaktayız. Yaptığımız çalışmalarla birçok projenin baştan aşağıya değiştiğini ve çok daha sağlıklı bir proje haline geldiğini ve en verimli şekilde yürütüldüğünü defalarca bizzat tecrübe ettik. Belediyelerle, eğitim kurumları ile ve birçok sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız sosyal sorumluluk projelerinde gördüğümüz en önemli şey, proje yöneticilerinin iş yükünden dolayı projeyi yapma şekli, organizasyonun ayrıntıları, proje çalışmasının yürütüleceği fiziki altyapı, tanıtım ve basına duyurulması gibi birçok işle uğraştıklarından dolayı projenin kapsadığı kesim ve içeriğine yeterince zaman ayıramamaktadırlar. Bu nedenle ortaya çıkan projelerin eksik ve yer yer hatalı olduğu gözlemlenmektedir. Proje yöneticileri de haklı olarak projenin içeriğiyle ilgilenebilecekleri zamanları yoktur.
Bundan dolayı projenin doğru ve etkili içeriğe sahip olabilmesi için mutlaka o alanda uzman kişilerden danışmanlık hizmeti alınması gerekmektedir.


 
Seminer ve Eğitimler:


Seminer ve eğitim hizmetlerimizde kurumların veya şirketlerin en çok ihtiyacı olan konulara yönelik olmakla birlikte bireysel eğitim hizmetlerimiz de vardır. Kurumlara daha çok işleri ile ilgili konularda seminerler vermekteyiz. Örneğin eğitim kurumlarına öğrenci sorunları, bu sorunların çözümü, öğrenci aile ve okul arasında bağın güçlü tutulması için yapılması gerekenler gibi birkaç örnekle sıralayabileceğimiz eğitim ve seminerler vermekteyiz.
İş hayatında birçok şirket ve çalışan zaman zaman çalıştığı farklı alanlarla ilgili bilgiye ihtiyaç duymaktadır. Bu bilgi işin kalite standartları düşünüldüğünde yalnızca internet üzerinden sağlanabilen bilgilerin ötesine geçmek zorundadır. Bundan dolayı bir uzmandan yardım ve eğitim almak mecburiyeti doğmaktadır. Örneğin engellilerle ilgili proje yürüten bir belediyeyi düşünelim. Engellilerin birçok sorunu olduğu aşikârdır. Ancak bu sorunlar yalnızca fiziki sorunlar değildir. Engellilerin karşılaştığı birçok sosyolojik, psikolojik ve ekonomik sorunlar da mevcuttur. Yürütülen projenin engellilerin tüm sorunlarını kuşatacak kapsamlı bir proje yürütülmesi için uzman birinin bilgisine ihtiyaç vardır.
Bizler de kurumlarımıza ve şirketlere spesifik konularda eğitim ve seminerler düzenleyerek işlerini çok daha kaliteli ve profesyonel bir şekilde yürütmelerinde destek olmaktayız. Verdiğimiz eğitim ve seminerlerle daha kaliteli işlerin ortaya çıkmasında oynadığımız rolden dolayı gurur duyuyor ve işimizi her daim en iyi şekilde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Kurumların ihtiyaçları doğrultusunda hazırlayıp, vermiş olduğumuz eğitimlerden bazıları şunlardır:

  • Takım Olma ve İletişim

  • Stres, Stres Yönetimi ve Farkındalık

  • Çatışma Yönetimi

  • Kişisel Etkiyi Geliştirme ve Özgüven

  • Etkin İletişim Eğitimi

  • Liderlik Kültürü ve Motivasyon

  • Etkin Yöneticilik

  • Liderin Takım Çantası

  • Farklı Kültürlerle Çalışma

  • Kurum Kültürü

  • Etkin Beden Dili Kullanımı ve Kişisel İmaj

  • Zor İnsanlarla Başa Çıkma

  • Kişisel Performans ve Zaman Yönetimi

  • İş Yerinde Mobbing ile Başa Çıkma: Alternatif Yöntemler

  • Psikolojik Farkındalık Eğitimi

  • Kaygı ve Kaygı Sorunlarıyla Baş Etme Stratejileri

bottom of page